2023-09-25
放工心思思想食泰國菜,諗起大角咀有間又抵食又好味嘅「泰嘟嘟」就捉埋我同事陪我去食,裝修富有特色,牆上掛滿大量波衫、拳套、boxing褲⚽️🥊餐廳有二、四、六人餐提供,人均只係百零蚊咋,但係我哋今晚想試多幾樣嘢,所以就散叫咗以下幾樣餸,每碟都好足料,下次一定要嗌多幾個朋友黎食😋去骨海南雞半隻嘅份量都不少,本身隻雞夠大隻,色澤金黃,雞皮嫩滑有雞味,雞皮下帶有少許脂肪,入口滑而不肥,配上佢地嘅泰式雞醬,酸酸辣辣味道恰到好處豬手煲豬手煲燉得軟腍入味,滑嘟嘟嘅豬皮配上啖啖肉,味道濃郁,滿滿嘅骨膠原,入口即溶,底下仲有芥蘭墊底,吸收咗香濃嘅湯汁,爽脆美味馬莎文咖喱牛筋腩煲椰汁味道香濃,牛腩帶點根夠咬口,肉質鬆軟,牛筋煙煙韌韌口感Q彈,加上大量爽口嘅洋蔥同青椒,送飯食一流,一滴汁都冇剩低😆👍🏻馬拉盞炒通菜通菜爽脆碧綠,加入辣椒絲、薑絲、馬拉盞,香辣又惹味椰汁冰青檸梳打📍泰嘟嘟 (大角咀)大角咀利得街14號地舖人均消費:$200-250食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
去骨海南雞
豬手煲
馬莎文咖喱牛筋腩煲
馬拉盞炒通菜
通菜爽脆碧綠,加入辣椒絲、薑絲、馬拉盞,香辣又惹味
椰汁冰
青檸梳打
📍泰嘟嘟 (大角咀)
大角咀利得街14號地舖
人均消費:$200-250