2023-05-08
行下城門河心血來潮想試下麗豪酒店自助餐,上網即刻買kkday優惠仲有買一送一添!自助餐主題係「焗龍蝦、焗蠔、松葉蟹 」,平日夜晚仲要冇乜人!勁正,唔駛迫唔駛排隊!食物方面,選擇都算多,海鮮有蝦、蟹腳、蜆、螺、青口,食過都幾新鮮,蝦肉夠實夠爽,唔癡殼!蟹腳唔會雪到乾哂冇哂味,食落有海水味而家仲可以拆出成條蟹肉!熟食從來唔係我主打但都試左少少池畔燒烤嘅牛扒、羊架、蔬菜等等,新鮮燒起真係又另有風味!而且冇乜人排隊,可以慢慢揀想食嘅野!另外印度咖喱配印度薄餅都值得一食,咖喱幾有椰香味,薄餅都有少少椰奶味,食落香而煙韌,淨係咖喱汁薄餅都好食另外甘蔗南瓜湯超香濃超滑,食完生冷野暖肚一流!甜品選擇都不少,而且都細細件,岩哂乜都想試少少嘅我!個人覺得意大利芝士餅幾出色!夠滑又夠濃可可味,唔太甜,仲帶少少咖啡香,另外蜂蜜蛋糕都不錯, 普遍都係低糖主義唔會太甜,好適合香港女士!重頭戲就係芝士焗龍蝦, 一個夜晚都出咗兩次,而且包人人有份!龍蝦非常結實,爽而有咬口,味道清鮮甜!面層芝士好濃郁作點綴!正!食左兩輪,乜都夠哂!抵食,服務好,唔駛迫!可以安哥!
另外甘蔗南瓜湯超香濃超滑,食完生冷野暖肚一流!
甜品選擇都不少,而且都細細件,岩哂乜都想試少少嘅我!
重頭戲就係芝士焗龍蝦,