2024-04-27 1049 views
昨日我約左大學同學係大家返屋企既中轉站食飯,揀左依間沖繩料理。佢通常係一個飯配一個炸雞加甜品和飲品,百零蚊,算幾抵。我點左明太子烏冬,佢係撈既烏冬,好香濃既明太子,加上忌廉既烏冬,口感好滑。再配柚子醬炸雞,帶著柚子醬既炸雞酸酸甜甜,外脆肉唔鞋,一點都唔膩,唔錯!朋友既係壽喜燒牛肉湯烏冬,甜甜的壽喜燒烏冬最岩配牛肉,牛肉掛上壽喜燒汁更鮮甜。再配佢獨特既焦糖布甸炸雞,醮焦糖香加上微微既乳酸味布甸,每依度炸雞更帶多2份層次,減退炸雞既肥膩👍🏻今晚既重點黎勒!雪糕冬甩,佢依度既冬甩帶點煙靭、非常好口感,加上焦糖醬,超香!微熱既冬甩將冷凍既雪糕溶化,撈埋一齊食真係大好き🥰

佢通常係一個飯配一個炸雞甜品和飲品,百零蚊,算幾抵。

2024-04-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
  • 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
  • 明太子烏冬