2023-05-07
今日去開觀塘探親,親戚介紹左一間位於觀塘同牛頭角交界既小店比我,一於去試下先餐廰以一人打理,性價比高,價錢唔貴但水準好好,而且都係店家即叫即做,放上枱時全部都熱辣辣😍😍📍香草雞扒飯雞扒好香好好食,加上甜醬油醬汁,味道更好!而且一啲都唔細塊,絕對對得住個價錢!勁抵食!📍豬頸肉意大利粉意粉軟硬度適中,而且加上洋蔥黑椒等調味料一齊炒,唔會覺得油膩。豬頸肉勁大塊厚切!肉質爽滑👍🏻而且一啲都唔薄,推介呢個意粉俾大家!💁🏻♀️📍黑松露醬薯條呢個黑松露醬薯條,真係不得了!香脆得來口感勁好,絕對拍得住外邊西餐廳食嗰啲!但價錢都要抵食好多啦!性價比極高!而且黑松露醬味道好濃郁,點薯條真係一流!📍忌廉芝士汁炸墨魚肉呢一個小食我喺外邊未食過,所以特登叫黎試下💁🏻♀️ 墨魚肉香脆好食!配以忌廉芝士汁,係一個全新嘅口感!正🥰📍自家製檸檬薏米水夏天真係極我呢個飲品!有美白去濕嘅功用,所以每一次見到都會好想叫,薏米水煲得好好味,唔會太甜,但係都好香,絕對啱唔想飲汽水嘅朋友仔一試🥰小店依個價錢絕對係性價比極高!而且留意到仲有漢堡同海南雞飯等食物,價錢一啲都唔貴,絕對係回頭之選!
📍香草雞扒飯
📍豬頸肉意大利粉