2023-02-18 547 views
📍$358 3-course Set BrunchStarter • 龍蝦湯🦞 • 餐包🥖 • 沙律🥗 • 法式拼盤 - 迷你酥點🥐,火腿蜜瓜🥓,鴨腿凍批🦆Main Course • 燒伊比利亞豬,橄欖茄子蓉,蘑菇片🐷 • 慢煮牛小排,法式玉米餅,燒汁🥩(朋友點的)Dessert • 芝士拼盤🧀 • Dessert of the day🍧(朋友點的)📍$108 2018 Muscat de Beaumes de Venise Famille Perrin🍷有酒精及無酒精飲品,咖啡或茶選擇,加一服務費【味道】 • 龍蝦湯🦞 好濃厚嘅龍蝦味🦞my favourite • 餐包🥖 not a fan of bread但點包嘅醬幾特別 • 沙律🥗 正正常常 • 法式拼盤 - 迷你酥點🥐,火腿蜜瓜🥓,鴨腿凍批🦆 全部都好好食,我鍾意酥點多過麵包,其他小食也不錯,重點係presentation個盒好靚,但佢可能存貨唔多,我見隔籬枱都冇 • 燒伊比利亞豬,橄欖茄子蓉,蘑菇片🐷 超級極度好食,一定唔會嗌錯!豬🐷有啲肥膏令到佢好軟熟好滑,配埋個茄子蓉🍆同蘑菇片🍄好特別,蘑菇片🍄有薯片嘅口感 • 慢煮牛
📍$358 3-course Set Brunch
• 龍蝦湯🦞
• 餐包🥖
• 沙律🥗
• 法式拼盤 - 迷你酥點🥐,火腿蜜瓜🥓,鴨腿凍批🦆
Main Course
• 燒伊比利亞豬,橄欖茄子蓉,蘑菇片🐷
• 慢煮牛小排,法式玉米餅,燒汁🥩(朋友點的)
• 芝士拼盤🧀
• Dessert of the day🍧(朋友點的)
有酒精及無酒精飲品,咖啡或茶選擇,加一服務費

【味道】
• 龍蝦湯🦞 好濃厚嘅龍蝦味🦞my favourite
• 沙律🥗 正正常常
• 慢煮牛小排,法式玉米餅,燒汁🥩 幾好味,唯一係咁樣煮嘅法國菜好似冇乜法國特色,同普通西餐冇分別,不過佢價錢唔貴,好食就算啦
• 芝士拼盤🧀 開頭以為頭盤同main唔夠食,點知食到甜品已經好飽,不過個芝士都好味
• Dessert of the day🍧 超鍾意佢個開心果雪糕,好味
• 2018 Muscat de Beaumes de Venise Famille Perrin🍷 冇saturne咁甜嘅甜酒,好易入口,唔錯唔錯

【環境】
餐廳喺灣仔靜靜嘅一角,不過同好多香港嘅法國餐廳一樣,有啲迫,人少少還可以
服務也不錯,唯一就係佢嘅食材唔算好法式,不過呢個價錢就算係普通西餐都值得一試,一定會再嚟😊

燒伊比利亞豬,橄欖茄子蓉,蘑菇片
慢煮牛小排,法式玉米餅,燒汁
2022-12-03
$513 (Lunch)
Celebration
Birthday