2019-03-04 65 views
之前經過尖沙咀美麗華廣場個邊,見到有間食點心唔錯咁,同朋友lunch 上左去食,上到去好多人下播!等左一陣就有位啦!開左壺香片茶,我地一行4人費事唸,就叫個午市商務4人套餐$498,包括足火靚料靚湯:有蓮藕,髮菜,豬肉,蠔仔,足晒料老火靚湯,湯水好甜,我飲左2碗;而點心任款3款:水晶鮮蝦餃、台式小籠包, 野生菌素餃;精美小菜任選3款:金銀蛋浸油麥菜, 脆皮大腸, 鹽酥脆豆腐同炒麵飯任選一款:台灣海鮮炒飯!點心即叫即蒸熱辣辣好正!水晶鮮蝦餃有5粒,蝦就唔太大隻,但個皮好簿好Q彈;台式小籠包皮就厚左少少,好多肉汁好juicy,點埋少許醋更好味,而野生素菜餃裡面好多野菌,岩晒素食人士享用!而小菜都好豐盛,我地選左金銀蛋浸油麥菜,油麥菜十分清甜,食得健康!而脆皮大腸皮都很香脆,不過就un 左些少,有咬感!而鹽酥脆豆腐就十分驚喜!皮脆內嫩,豆腐肉好香滑,熱辣辣食冇得彈!😋😋 而最後就黎埋個台灣海鮮飯,飯粒炒得好乾身,有蝦肉帶子肉,味道適中不太咸。超抵食,唔怪之得咁多人黎食啦!😋😌+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
足料老火靚湯