2024-03-02 1112 views
日本過江龍吉列專門店「とんかつ宴美豚」登鑽石山荷里活廣場,選用北海道「四元豚」,吉列定食配埋日本米白飯、漬物及豚肉味噌湯價錢$108起,好抵食枱與枱之間的距離足夠,感覺舒適,lunch 感覺特別輕鬆 Menu有多個炸物Set,有多款選擇,除左北海道四元豚店內,仲有吉列海鮮、刺身、黑咖喱定食等選擇店員先奉上一碗芝麻粒,磨碎後加入豬扒醬汁,配上肉吃非常香口  沙侓醬料有芝麻醬汁同柚子汁,可加添入日本椰菜絲,椰菜絲可減低炸物油膩感,椰菜絲無限添加 吉列豬扒柚子蘿蔔蓉定食 $138金黃外層炸得酥脆乾身,四元豚肉內裏肉味香加上蘿蔔蓉同旁邊柚子醬減低炸物油膩感吉列蝦定食 $173大蝦同樣炸得金黃酥脆,大蝦差不多同筷子一樣長,目測大慨4寸長身,入口鮮味彈牙蔥花吞拿魚腩米餅 $58米餅炸得香脆,再放上蔥花吞拿魚腩,魚蓉鮮味配上香脆米餅美味可口最後飲埋豚肉味噌湯,麵豉味濃而不會太鹹,以麵豉湯黎講屬於高質素

枱與枱之間的距離足夠,感覺舒適,lunch 感覺特別輕鬆

店員先奉上一碗芝麻粒,磨碎後加入豬扒醬汁,配上肉吃非常香口

吉列豬扒柚子蘿蔔蓉定食 $138

吉列蝦定食 $173

蔥花吞拿魚腩米餅 $58

$150 (Lunch)