2023-03-20
將軍澳咁多區, 我最鍾意就將軍澳站,因為有三個大商場連住,餐廳又多, 想食乜都有,真係方便。 今日行完街, 除咗有滿滿嘅戰利品之外, 都想搵間坐得舒服嘅餐廳輕食下嘢, 竟然俾我搵到間食蠔嘅餐廳, 仲有$10蠔供應,梗係要試下啦。叫咗一打$10蠔, 賣相都好靚仔喎,餐廳職員話係法國蠔,仲配cocktail醬同埋檸檬。 食落新鮮, 最緊要係乾淨冇蠔殼碎, 幾好幾好。另外叫咗個四式芝士pizza, 係薄批嚟嘅,做得好出色有淡淡嘅藍芝士味,我好鍾意。冬陰功海鮮扁意粉係我嘅推介, 首先睇下擺款幾靚,有個心形㗎。 另外佢嘅意粉煮得啱啱好,有口感, 最正係佢個冬陰功汁, 小小辣,真係好好味,呢個記住要趁熱食,包你滿意。餐廳喺將軍澳中心,喺將軍澳站好易行過去, 大家如果突然間想食即開新鮮生蠔, 真係一個唔錯嘅選擇,另外我有少少發現, 我見到有幾台客都叫個鐵板牛扒食, 我睇到個賣相都好吸引,成間餐廳都瀰漫著牛扒嘅香味,下次一定要試下先。