2013-08-06 29 views
上個月食豚王排隊時已經見到對面裝修緊, 仲要係點心, 我至LIKE~尋晚因為約咗朋友响棉登徑飲嘢, 心血來潮行過去裝裝睇下開咗未, 原來已經開咗, 即刻入去試試.因為得兩條友~ 轉頭又要飲嘢, 重點出擊~老實, 本人飲茶係一定要食蝦餃, 燒賣, 無佢哋叫咩飲茶呀~首先蝦餃同燒賣可以每粒叫, 讚, 不過就要兩粒起~蝦餃蝦好爽, 無雪味~ 蝦餃皮又無分開~ 好味~燒賣好足料, 啖啖肉, 好有口感~細佬勁鍾意食鳳爪, 試埋佢~鳳爪汁好濃, 啱哂我呢D重口味~最後重頭戲, 見佢張餐枱墊印住個鮑魚酥, 即叫~鮑魚好大隻, 睇落應該有十幾頭喎~ 個酥底好香, 好趣~裡面原來仲有雞粒添, $48一隻, 個人真係覺得超抵食~今次因為人太少, 得兩個, 又要去飲嘢, 下次一定要叫多D人嚟試埋佢其他嘢先得.另外, 佢個靚靚招牌真係幾吸引, 不過唔記得影, 自己去睇下啦~
原來已經開咗, 即刻入去試試.

因為得兩條友~ 轉頭又要飲嘢, 重點出擊~
首先蝦餃同燒賣可以每粒叫, 讚, 不過就要兩粒起~

蝦餃蝦好爽, 無雪味~ 蝦餃皮又無分開~ 好味~
燒賣好足料, 啖啖肉, 好有口感~
細佬勁鍾意食鳳爪, 試埋佢~
鳳爪汁好濃, 啱哂我呢D重口味~
最後重頭戲, 見佢張餐枱墊印住個鮑魚酥, 即叫~
鮑魚好大隻, 睇落應該有十幾頭喎~ 個酥底好香, 好趣~
裡面原來仲有雞粒添, $48一隻, 個人真係覺得超抵食~
蝦餃, 燒賣, 鳳爪, 流心芝麻球
鮑魚雞粒酥
試埋佢其他嘢先得.

2013-08-02
$100 (Dinner)
蝦餃, 燒賣, 鳳爪, 流心芝麻球
鮑魚雞粒酥