(Non-member)
2008-11-24 17 views
星期日一同3人到金葉子任食個menu同普通thai restaurant一樣,但份量就會跟人數準備試過以下菜式:明爐魚----估唔到呢個都有得食, 條魚都幾新鮮,但係個湯底無我期望既咁好,唔夠酸而且太多莞茜紅酒雞翼--- 個汁甜甜地,其實無乜紅酒味,但係都幾好味,細細隻,易入口沙律--- 柚子同青木瓜都試左,兩個都......麻麻,佢落左d咸咸地既蝦仔(紅色、超細size的),我覺得陣味唔夾冬陰功--- 一貫好味,一人一隻蝦札肉湯金邊粉--- 湯底夠味,但係d札肉....唔新鮮,肉質'散' ( 唔知有無變壞左,但係我咬左一口,無吞落肚,好彩無肚痛),only 食粉都ok炸蝦餅--- order左,但無來海南雞--- 多肉,唔肥,自己搵sauce點雞,唔差飲品: 熱 薑母茶& 柑桔檸檬--- 兩個都夠味, 唔怪,好飲涷 珍多冰& lime soda--- 太淡,唔好飲甜品--- 送幾件糕點,唔好有期望la, 咁就無大問題埋單--- hk$133/人 + 10%8pm前埋單,人頭費15%off3個人hk$ 379
星期日一同3人到金葉子任食

試過以下菜式:

冬陰功--- 一貫好味,一人一隻蝦

炸蝦餅--- order左,但無來

海南雞--- 多肉,唔肥,自己搵sauce點雞,唔差

飲品:

熱 薑母茶& 柑桔檸檬--- 兩個都夠味, 唔怪,好飲
涷 珍多冰& lime soda--- 太淡,唔好飲

甜品--- 送幾件糕點,唔好有期望la, 咁就無大問題

埋單--- hk$133/人 + 10%
8pm前埋單,人頭費15%off
3個人hk$ 379

$133 (Dinner)
  • 明爐魚 & 紅酒雞翼-