2016-01-27 652 views
中午時跟朋友食lunch 的時候沒有吃飽,所以陪他在附近找家餐廳- RedRice吃這個下午茶。看一看menu,想了又想,搞到我都有點餓....但又唔食得多最後決定兩個人叫一個常餐 share 食,完全合乎經濟效益。等左一會兒,伙記好快就為我們送上常餐。以茶餐廳黎講,份量都算中等以上,起碼夠我兩伙兒share 做一個下午茶。雞扒公仔麵份量足夠當一餐,湯無咩味道,公仔麵硬度適中;奄列炒得唔錯,個蛋好滑,火候控制得唔錯,而餐包就一般般。哩餐值得一提的係,雖然我地兩個人食一個餐,但伙記都好好,隻眼開隻眼閉,無收我地每人最低消費。食飽飽就繼續去行街了。
等左一會兒,伙記好快就為我們送上常餐。
食飽飽就繼續去行街了。
2016-01-08