2019-08-26 1122 views
又到彩龍皇宮大酒樓吃晚餐, 親民價錢小菜三款$168, 所以我點了六款小菜,燒腩仔,咖哩煮牛筋腩, 魚香茄子煲,啫啫肉崧通菜煲, 菠蘿生炒骨,欖角豬扒,炸子雞( 炸子雞是coupon送的, 只需加多一個茶位錢就有一隻),再點了三碗白飯$36。我已經寫過這間酒樓的食評,不過今次覺得幾好味的就是欖角豬扒, 這一款菜式第一次食, 豬扒面層有甜甜的蜜糖味道, 用來送飯一流呀! 燒腩仔每次都幾有水準, 皮脆好味, 每次必點的。 炸雞雖然是送的, 但質素非常好, 炸到金黃色的雞皮, 雞肉非常嫩口。下次如果再試到新嘅菜式,會推介畀大家。

下次如果再試到新嘅菜式,會推介畀大家。

燒腩仔

欖角豬扒