2019-12-10
同好多人一樣,我都幾鐘意食泰國野,喺香港食到嘅泰國野,其實味道普遍都唔錯,呢間亞萊泰我覺得幾好食。佢地好多食材都係泰國直送,又有泰藉廚師。餐廳位於t town,買完野我地就過來食飯,呢度都幾大,我地被安排到卡位,非常闊落。menu都好多選擇,沙律/小食/炸物/湯/海鮮/咖喱/飯麵都有,價錢算幾相宜。冬日火鍋menu特價菜式,明爐魚又幾抵食。最多人點就係二人餐,308蚊包左小食拼盤、湯二選一、主食五選一、炒菜、甜品,性價比高。仲可以以優惠價升級餐點同飲品。仲有四人餐。泰式小食拼盤有蝦餅、魚餅、鳳凰丸同泰式春卷,都係炸物,即製熱辣蝦餅、魚餅同炸丸都好彈牙,春卷不過不失。大頭蝦冬蔭湯有驚喜,呢度做得偏辣,唔會好重椰味,我自己就好鐘意。裡頭都好足料,除左爽鮮大蝦,仲有大菇同大量香茅、香料、辣椒主菜可以揀海南雞/鐵板豬手/咖喱海中寶/炒蜆或者生菜包,我地揀左鐵板豬手,好惹味,鐵板上,熱辣辣,豬手好腍好腍,又唔會太肥膩鹹魚炒通菜好大碟,呢個餐認真幾抵食。我地仲追加左雞/豬串燒各2,好惹味呢。甜品係泰式糕點,質地偏硬左少少。泰式飲品都係10蚊兩杯,勁抵!
冬日火鍋menu 特價菜式,明爐魚又幾抵食。
仲有四人餐。
鹹魚炒通菜好大碟,呢個餐認真幾抵食。
我地仲追加左雞/豬串燒各2,好惹味呢。
甜品係泰式糕點,質地偏硬左少少。
泰式飲品都係10蚊兩杯,勁抵!