2022-11-22 804 views
有少少私房菜嘅感覺 皇牌套餐 💰258 可以任食3小時已經包埋雞煲、火鍋、甜品,飲品同埋糖水一嚟到會先食雞煲,再打邊爐個雞煲入邊,有好多料,除左雞件,仲有鮑魚、中蝦,蜆,紫洋蔥,小洋蔥,豆卜,仲有令人意想不到嘅番薯。估唔到紫薯同雞煲出奇地夾,食落唔會覺得好奇怪 雞煲嘅汁夠惹味,雖然沒有辣度,鹹鹹甜甜。配料都入哂味,肉質唔錯,雞髀特別滑,雞件再加配菜嘅份量,夠晒兩個人 店員見我哋食到差唔多就主動過嚟幫手架清湯做打邊爐湯底 同埋主動上咗三款肉 肉類質素唔錯,所以我同朋友都主攻牛肉🐮牛小排~牛味重🐷豚肉片~肉質嫩🐮牛肩胛~肥瘦均勻,油脂豐富出面嘅丸類,蔬菜同埋麵食 都係任取 ,都有唔少選擇另外都有比起其他火鍋店少見嘅配菜 例如蒟蒻、秋葵、羽衣甘藍、白水丸、素麵飲品亦都有好多選擇,除咗普通都會有嘅罐裝飲品之外,仲有自家製冰糖紅棗燉雪耳,同埋夏枯草 兩款都唔錯,甜度微甜~食到最尾梗係要食返甜品作最後嘅點綴 有曲奇芒果士多啤梨味雪糕,另外仲有泡芙相當滿足嘅一餐🍲
有少少私房菜嘅感覺

皇牌套餐 💰258 可以任食3小時
已經包埋雞煲火鍋甜品,飲品同埋糖水

一嚟到會先食雞煲,再打邊爐
估唔到紫薯同雞煲出奇地夾,
食落唔會覺得好奇怪

雞煲嘅汁夠惹味,
雖然沒有辣度,鹹鹹甜甜。
配料都入哂味,肉質唔錯,雞髀特別滑,
雞件再加配菜嘅份量,夠晒兩個人

肉類質素唔錯,
所以我同朋友都主攻牛肉

🐮牛小排~牛味重

🐷豚肉片~肉質嫩

🐮牛肩胛~肥瘦均勻,油脂豐富

出面嘅丸類,蔬菜同埋麵食 都係任取 ,
都有唔少選擇

兩款都唔錯,甜度微甜~

食到最尾梗係要食返甜品作最後嘅點綴
有曲奇芒果士多啤梨味雪糕,另外仲有泡芙
相當滿足嘅一餐🍲