2019-06-18
12/6/2019 @ 大圍 賀喜大圍又靚又好食嘅日本料理餐廳唔多,賀喜算係其中一間。今日同屋企人去食,為咗唔使煩…我哋決定叫個四人餐東京築地四點刺身包括有: 大隻嘅甜蝦、三文魚、帆立貝 同埋嗰個唔知咩魚刺身全部都好新鮮而且仲好厚切一人一客嘅芒果蟹子沙律自家製吉列珍寶蠔四隻, 珍寶蠔真係好大隻而且炸粉好薄,上碟時熱辣辣,肥美又鮮味京都雜錦壽司六本配招牌卷四件, 六件壽司都唔同,有玉子壽司、三文魚子壽司、海膽壽司、三文魚壽司、吞拿魚壽司和帆立貝壽司,特色招牌卷應該係鰻魚卷大約300 gram嘅美國安格斯牛肉眼一件, 牛肉眼好腍身亦都食到有牛味, 如果切得厚少少會再有口感啲。蒲燒鰻魚炒烏冬, 有好多鰻魚肉,烏冬係洞庭烏冬好煙韌明太子醬燒日本茄子, 茄子燒得好香而且仲好juicy 配上明太子令口感更豐富 大大份嘅精美水果連埋加一每人二百幾蚊
大圍又靚又好食嘅日本料理餐廳唔多,賀喜算係其中一間。
今日同屋企人去食,為咗唔使煩…我哋決定叫個四人餐
刺身全部都好新鮮而且仲好厚切
一人一客嘅芒果蟹子沙律
蒲燒鰻魚炒烏冬, 有好多鰻魚肉,烏冬係洞庭烏冬好煙韌
大大份嘅精美水果
連埋加一每人二百幾蚊