2023-05-07
#fatchubelly中環#fatchubelly灣仔📍The Pizza Project (中環/灣仔)最近好想食pizza 🍕就去咗中環分店嘅The pizza project 之前都試過灣仔果間味道都唔錯👍而且店員好熱情同nice 可能因為店員同大部分食客都係外國人去到真係有種去咗外國嘅感覺😎Brunch menu $195💥前菜-Buratta cheese 呢一個前菜有一大舊好creamy嘅buratta cheese 加上青瓜條同松子再淋上橄欖油增加香味旁邊附上兩塊歐包將所有食材一齊食,口感同味道都好平衡💕-Porchetta Tonnata 呢個味道好特別個醬汁係呑拿魚味再加上火腿片整體味道較濃😝我哋用黎餸包食就啱啱好💥Pizza 餅皮好好食脆得黎又煙un仲係即叫即焗但唔會焗到太焦而且份量好多🫄細食嘅可以兩個人share 一個pizza -Salmon and Avocado Pizza (+$20)Pizza 係白醬底加埋煙三文魚同好creamy 嘅牛油果而畫龍點睛係個檸檬味嘅cheese食材配搭好加分好refreshing 同有解膩作用整體味道唔會太重😆-Parma
#fatchubelly灣仔
📍The Pizza Project (中環/灣仔)
最近好想食pizza 🍕
-Buratta cheese
加上青瓜條同松子
再淋上橄欖油增加香味
旁邊附上兩塊歐包
將所有食材一齊食,口感同味道都好平衡💕
-Porchetta Tonnata
而畫龍點睛係個檸檬味嘅cheese
食材配搭好加分
好refreshing 同有解膩作用
整體味道唔會太重😆
-Parma (+20)
Pizza 都係白醬底
應該係加咗蛋黃入去
係傳統tiramisu 做法
而蛋糕亦浸咗咖啡
作為餐後甜品好滿足💯
飲品(不包括在brunch set)
💥Berry $55
呢個係Alcohol 飲品
酒感唔會太重
味道會有少少苦同橙香
男士們可能會鍾意
The Pizza Project (中環)
中環蘇豪卑利街26號地舖
The Pizza Project (灣仔)
灣仔星街5號地下
#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚會#慶生餐廳#香港美食#生日餐廳#食評#食好西#pizzaproject#pizza#薄餅#中環#中環美食#中環brunch#灣仔#灣仔美食#灣仔brunch