2018-09-03
呢間酒店buffet最近做緊優惠,星期五六日晚折完都係三百幾一個人咋,依家出面食個自助餐閒閒地都要五百幾,所以呢間真係好抵地點又就腳,就係尖沙咀諾士佛台果邊。上網見到九月份係做緊法泰海鮮自助餐,星期六晚行完街黎食自助餐,真係完美既週末dinner buffet既用餐時間係630-930,我地未到630就到左,餐廳經理都比我地入去坐住等。呢度環境闊落,台同台之間有d距離,仲有大落地玻璃,空間感十足。到六點半已經約有一半人入座。一開始當然食沙律先啦,佢種類都算豐富,仲有冷面食!個火腿蜜瓜係最好食既,火腿鹹香味足,蜜瓜都好熟好甜估唔到呢個價錢,海鮮冷盤既選擇都不少!長腳蟹好鮮甜大隻,凍蝦鮮甜彈牙,生蠔都算肥美仲有魚生揀,其實食完呢d海鮮都已經值回票價生蠔雖然唔大,但係都幾肥好豐富呀滿足熱食都有好多選擇,我覺得泰式燒豬頸肉,泰式蒸魚,焗釀蟹蓋都好出色!不過我飽啦冇食太多呢個區域可以叫廚師煮海鮮冬陰功湯八點會有即整pancake,有三個味選擇,呢個必食!我食左香蕉杏仁朱古力pancake,所有材料都會夾甜品雖然選擇唔算非常多,但係樣樣都好食,都幾難得仲有朱古力噴泉,啱曬小朋友呢個價錢食到酒店自助
仲有魚生揀,其實食完呢d海鮮都已經值回票價
生蠔雖然唔大,但係都幾肥
好豐富呀滿足
呢個區域可以叫廚師煮海鮮冬陰功湯
呢個價錢食到酒店自助餐,真係好開心推薦
另外值得一讚係侍應好nice,收碟速度超級快,令我地有足夠空間擺野食