2016-01-11 309 views
土瓜灣既隱蔽抵食cafe,主食甜品款款齊,價錢實惠,環境亦好適合傾計。 香煎美國牛肉漢堡配竹炭包 ($116)黑色既竹炭包鬆軟,不過無咩竹炭味。包身搽上牛油,焗得香口,半溶芝士好滑溜好惹味。漢堡扒厚得驚人,肉質鬆軟得黎又唔會散哂,牛肉味香濃。配上清新既蕃茄同生菜,整體唔會太膩。薯條亦炸得香口又脆身,整體幾抵食。 龍蝦汁海鮮扁意大利粉 ($96)意粉煮得軟硬度適中,做到Al dente。龍蝦汁味道較淡,更濃郁會更好。配上大蝦等海鮮,整體幾清新。 草莓麻糬鬆餅 ($78)熱辣辣焗起既花花形鬆餅。鬆軟牛油味又濃,唔止。鬆餅中間仲有軟糯既麻糬夾心,煙煙韌韌咁口感好正。士多啤梨雪糕配上果肉香甜度滿分。灑上糖霜好甜膩,食食下會覺得好甜。不過多人share就剛剛好,好滿足呢。
香煎美國牛肉漢堡配竹炭包

香煎美國牛肉漢堡配竹炭包 ($116)

龍蝦汁海鮮扁意大利粉
龍蝦汁海鮮扁意大利粉 ($96)

草莓麻糬鬆餅

草莓麻糬鬆餅 ($78)

Type of Meal
Lunch