2022-06-10 4855 views
今日同事請食飯,由同事拍辦揀左呢個餐廳。事前已經被告知餐廳平日午時好多人幫襯,餐廳午時又無得預約,所以十二點已經去攞位先。結果到大概十二點半時餐廳將近滿。餐廳午時主打日式湯烏冬,或有刺身、丼飯等可供選擇,而午時套餐會跟飲品同軟雪糕。我自己揀左雞肉湯烏冬,配上壽司。烏冬口感滑溜彈牙,即使食到最後都唔會淋哂。撇除胡椒嘅調味,湯自身味道偏淡,因而食得出菜蔬配料嘅味道。但上述嘅胡椒味有啲搶左湯嘅味道,過份突出。壽司方面魚生正常有鮮味。而最後軟雪糕反而有驚喜。雪糕係連碟一齊放入雪櫃保存,所以唔會溶得太快。雪糕呍呢嗱味濃郁,食完湯麵做甜品確實唔錯。套餐份量多,商業區黎講呢個價錢算抵食。餐廳午巿非常忙碌,食午巿要有心理準備要等少少時間先有侍應過黎。
今日同事請食飯,由同事拍辦揀左呢個餐廳。

軟雪糕
2022-06-06
$148 (Lunch)
軟雪糕