2016-03-17
突然想食生蠔,諗起mini club。星期六book左8點,店員提醒happy hour八點前order有8折,所以7:50黎到。一坐埋位就俾左iPad餐牌我地睇,點左個seafood platter+白酒( $428)+ 4隻生蠔($148)+車打芝士焗薯條($88)+香烤蜜糖雞翼($78)點完呢幾樣之後話想再睇睇,侍應再提醒我地8點前落單8折....(係咪覺得我無錢俾原價?)環境同一般酒吧咁,8點幾唔多人,但愈晏愈多人nuts任加, 好好味 seafood platter + 生蠔出場 seafood platter:蟹身唔多肉但多膏,蟹鉗鮮甜多汁龍蝦多肉,無雪藏味,唔錯其他海鮮不過不失最中意食法國生蠔White preal:第一啖咸,第二啖甜,味道獨特, 口感鮮甜Gillardeau:肥美, 結實有彈性, 口感爽脆鮮甜, 海水味不濃烈食緊seafood platter既同時, 薯條都到左, 張枱好迫=.=薯條凍左唔好食, 唯有食下海鮮又食下薯條薯條配上溶溶地既芝士, 比配茄汁好味好多食完一半seafood platter,雞翼都上左枱食完凍野, 飲左酒, 凍凍地食返D熱野就p
環境同一般酒吧咁,8點幾唔多人,但愈晏愈多人 nuts任加, 好好味 seafood platter + 生蠔出場
seafood platter:
蟹身唔多肉但多膏,蟹鉗鮮甜多汁
龍蝦多肉,無雪藏味,唔錯
其他海鮮不過不失
最中意食法國生蠔
薯條凍左唔好食, 唯有食下海鮮又食下薯條
薯條配上溶溶地既芝士, 比配茄汁好味好多
食完凍野, 飲左酒, 凍凍地食返D熱野就perfect
雞翼表面脆, 內裏多汁, 甜甜地又唔太熱氣
Total食左6百幾, 抵食