2019-06-14 568 views
聽家姐講呢間餐廳本身係鴻圖道個邊既,可能租約問題就搬左黎呢邊開,佢話質素都唔錯既。呢間餐廳有日本菜同西餐食既,咁啱收工經過想去食南記,見到四眼哥仔係門口搵客又聽到有T骨扒,就埋去睇下MENU,睇返價錢又幾抵咁,一於試下佢睇返MENU佢有分日本餐同西餐。日本餐有日本丼飯、壽司拼盤揀,西餐就有一個咖哩飯、意粉、石鍋飯同肉食揀。T骨扒就寫住係澳洲產地配上日本山賊汁 (即係有少少甜類似燒汁咁既味道) 配薯菜,包一個湯或沙律,飲品同甜品。落左Order就好快黎左湯同飲品啦~湯就係南瓜湯,湯就唔需要太高要求啦,不過碗湯只係微暖,個人認為可以熱返少少。飲品原來凍奶茶就只有餐廳既皇牌樽仔奶茶,要加$12 除此之外,都有咖啡檸茶檸水之類,最特別係有得揀果醋仲有分凍熱。我就揀左凍白桃味果醋試下,只要加$3凍飲錢,俾著出面啲餐廳應該會當係特飲價錢計算,同埋真係未見過有其他餐廳有果醋揀~都幾特別話咁快個T骨扒黎到啦塊扒都幾大,幾乎蓋過成隻碟!伴碟既薯菜都好有分量,薯角熱辣辣脆卜卜,仲要大大隻!都應該有差唔多十隻!配菜就係一堆牛油粟米同兩舊西蘭花同車厘茄,牛油粟米都幾香甜。不過好明顯係一早整定哂,粟米上面既牛油

飲品原來凍奶茶就只有餐廳既皇牌樽仔奶茶,要加$12

話咁快個T骨扒黎到啦

配菜就係一堆牛油粟米同兩舊西蘭花同車厘茄,牛油粟米都幾香甜。不過好明顯係一早整定哂,粟米上面既牛油都已經凍到結成一粒粒狀態,其實都幾難睇,希望呢方面可以改善下。建議可以上碟前將粟米翻熱,或者索性唔落牛油,健康啲同埋可以更加突顯粟米既鮮甜味道

T骨扒都幾幼嫩,煎得幾香口惹味,配合個山賊汁都幾得意。因為出佞食扒通常係配蒜蓉汁、黑椒汁或者洋蔥汁,好少見到有山賊汁揀

食哂成碟野都飽到上頭頂,仲未完!仲有甜品,本來以為個甜品只會係布丁奶凍之類,點知係一件朱古力芝士蛋糕。
好彩我不嬲都有個甜品胃,絕對無有怕!
個朱古力芝士蛋糕都幾好食,個味有點似曾相識.....UM.....原來係以前元氣壽司出過個款!唔怪得我覺得咁好食啦!

食埋個甜品,飲埋杯果醋,就出去埋單啦~
Add like同share佢地facebook page原來有9折,又或者預早打黎訂枱都有9折。同埋原來佢地facebook每個禮拜都會upload menu上去,呢個做法都幾好,好少餐廳會咁做
下次搵埋同事收工一齊黎食先!
Other Info. : 職員服務態度都幾好
2019-06-04
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$98 (Dinner)
  • T骨扒