2019-08-04 2927 views
今日去咗尖沙咀食Tea buffet ,喺天文臺道仕德福山景酒店,樓梯一上去就係餐廳嘅門口,3:00先可以入坐,好多人聚集左係大堂等,百幾蚊都算好多嘢食質素都OK。因為太餓嘅關係,一嚟我就食熱盤,有雞翼、炒蘿蔔糕、水餃、三文魚、炒麵、燒賣,每樣我都試咗啲,蘿蔔糕個面脆卜卜、炒麵唔會太腍身味道都幾好。另外仲有得食湯麵同埋粥,粥係皮蛋瘦肉粥可以加花生同埋油炸鬼,粥熱辣辣,少少杰身都唔錯,不過油炸鬼就太淋唔夠脆。湯麵係另外一邊,日式拉麵,餸有豚肉、日式魚蛋同獅子狗,個麵煮得幾好,湯清得來夠味,最好就係即叫即煮。冷盤有沙律、壽司、凍蝦,個蝦好爽我都食咗幾隻。甜品有自製pancake,可以自己落唔同嘅醬汁、生果;另外有果撻、蛋糕、生果同埋朱古力噴泉,哈密瓜沾上朱古力真係可以變成脆脆朱古力,好成功,朱古力醬都好好味。仲有三款杯裝雪糕同雪糕糯米糍。飲品有即磨咖啡、檸檬茶、奶茶、任君選擇。我飲咗一杯泡沫咖啡,個咖啡都好香,同埋飲咗杯檸茶,茶味好濃。

冷盤有沙律、壽司、凍蝦,個蝦好爽我都食咗幾隻。

2019-08-03
Type of Meal