2021-03-04 1643 views
☕️上環舒適休閒Cafe可愛貓貓拉花抵食下午茶☕️咁啱去開上環做完嘢,仲有少少空閑時間,就在附近搵間Cafe 坐低嘆返個Tea, 呢到仲有tea set 價錢夠曬抵$42 起已經有交易☕️手工雪糕窩夫配雪糕$48(加$18 焙茶Latte)想來點甜點食下,今日想叫個窩夫,店員說今日這個set 轉了朱古力心太軟,心太軟更是我地喜歡的甜品,朱古力味夠曬香濃,雪糕有四款選擇,選了伯爵紅茶雪糕,用左港女至愛的LC 碟盛載,很有家的感覺☕️焙茶latte 有非常可愛的貓貓拉花,可愛到唔捨得飲,仲有支貓貓匙羹,焙茶味夠曬突出,好喜歡呢杯latte☕️蛋糕套餐 $42 配茶甜品櫃內有一系列不同的蛋糕,因不太肚餓所以點了清新的檸檬撻,檸檬清香甜度剛剛好☕️點了檸檬青檸茶,溫度夠曬熱辣辣,天氣涼涼地好啱飲,甜甜的帶點清淡的檸檬味,用上非常日式的茶壺小茶杯,可以慢慢嘆☕️一間抵食的良心溫馨小店,食物質素唔錯價錢抵食,人流不多而且坐得舒服,可以同朋友坐低傾下計咁請按右上角按三點,要按 就唔會錯過貼文啦
☕️上環舒適休閒Cafe可愛貓貓拉花抵食下午茶

☕️手工雪糕窩夫配雪糕$48
(加$18 焙茶Latte)

☕️蛋糕套餐 $42 配茶

請按右上角按三點,要按[帖子通知] 就唔會錯過貼文啦

• Latte
  • 心太軟