2020-04-12 76 views
屯門雅都商場開咗food Court好耐, 一直都冇試過。發現到佢有一間泰國菜餐廳,喺food Court入邊,佢哋晚餐仲有做優惠,望入去餐廳都見有好幾台食客,啲嘢食又好似幾好,就去左試一試點左一個二人餐咖喱麵包軟殼蟹,麵包好香脆,二咖喱汁加左雞蛋,所以咖喱汁特別濃郁同香。麵包吸收左咖喱汁之後特別香。咖喱汁份量啱啱好, 唔會食到最後嘅時候冇晒咖喱汁,因為加咗蛋嘅關係,個咖喱汁唔會水汪汪,特別厚。去骨豬手煲,上枱嘅時候個煲仲好熱治治聲,豬手係滷水過又去咗骨,又唔係好肥,但豬手始終都有少少脂肪同骨膠原可以接受。最驚喜係佢下邊用嘅菜心係去咗皮㗎,好脆嫩,覺得佢哋都幾用心。整體味道唔錯最後嚟到泰式明爐烏頭魚,佢個烏頭魚用了好足,魚上邊有一啲泰式肉碎,好驚喜魚嘅下邊有左一啲粉絲,食到後期先發現,吸晒所有湯汁,好好味。佢嘅魚調味唔錯。好特別食飯有口罩送,餐廳仲俾咗碟我哋放口罩,仲有紙巾,都覺得佢幾用心對客人。😀整體來講,我覺得呢間泰國菜性價比好高,味道條配得唔錯,都幾抵食

點左一個二人餐

焗黃咖喱麵包軟殼蟹
招牌去骨豬手煲
泰式明爐烏頭魚
2020-04-01
$119 (Dinner)
焗黃咖喱麵包軟殼蟹
招牌去骨豬手煲