2018-02-27 1062 views
星期日既下午,非常之悠閒。晏d 約左朋友去灣仔,因為時間充裕可慢慢搭船過海吹下海風。落左船都仲係好早,見碼頭一出就有間pacific coffee,忽然好想文青一番。未入到去,先從門口撞爛左人地一個應該係消防制定係乜野既蓋。當時感覺到個袋kuak 到d 野,然後見到有舊膠跌左落地。因為一時之間無法諗到果舊係乜野黎所以最後掂行掂過,後來見職員特登行番出去執起佢同鑲番上去,真係好唔好意思呀!應該成日都有人整跌果舊野...我朝早飲左咖啡了,睇下叫朱古力定抹茶,最後揀左抹茶仙踪。質感比沙冰幼滑得多,抹茶味係唔錯既,甜度都適中,但我expect 抹茶會濃一d (從相中顏色已可反映,我已push 左少少saturation)。同埋原來呢款無cream 的(定係要問先有﹖),總之下次可能會叫第二樣。

抹茶仙踪
2018-02-18
$37 (Tea)