2012-07-25 29 views
之前同男朋友已經約定左搵一日放假就去呢間抹茶屋度試 今日終於都有機會,由於我地第一次去將軍澳中心,所以都花左一輪時間先搵到間餐廳。最後兜左一陣先搵到,一個人都無,都幾冷清,不過我最反而鐘意佢地d椅,好有抹茶o既感覺,尚算舒適最後我地點左兩樣野試:(一)抹茶芝士餅 ─ 賣相同餐牌上的圖片好大分別,不過還可以接受的,但食落口有種怪怪的感覺,感覺唔太似抹茶味又不夠濃,只係有一股強烈的奶味。(二)抹茶新地(後) ─ 同上面一樣,賣相同餐牌上的圖片有好大分別,雖然賣相差,但抹茶雪糕很不錯,圍住d生果都好甜,不過望落就唔太新鮮如果有機會再去將軍澳行街o既話,都會再試多一次既。
之前同男朋友已經約定左搵一日放假就去呢間抹茶屋度試

今日終於都有機會,由於我地第一次去將軍澳中心,

所以都花左一輪時間先搵到間餐廳。

最後我地點左兩樣野試:

抹茶芝士餅
抹茶新地
如果有機會再去將軍澳行街o既話,
都會再試多一次既。
Other Info. : 其實以咁既質素,個價錢的確有d貴。
2012-07-24
$35 (Tea)
抹茶新地