2018-01-13
之前都有聽過宏既抹茶甜品同卷蛋好食架啦,今次同朋友專登黎試,貪可以食多幾款甜品嘛先睇下餐牌,由於只食甜品,所以只睇甜品果幾頁依頁係甜品推介,梗係要叫啦餐廳仲有提供窩夫同埋班戟,點都想叫番樣由於卷蛋係餐廳必食推介,而佢又有分抹茶、香草同埋黑芝麻味,所以我地三款都叫左件,試晒三種味而我地叫既係小卷卷蛋入面既cream 真係幼滑,整個卷蛋軟綿綿,而各自都能夠突顯自身既味度,其中的確抹茶味較為出眾跟住就叫兩樣大啲既甜品,首先係抹茶窩夫味度真係很不錯,窩夫係岩岩新鮮烤好,外脆內軟叫得做抹茶窩夫,窩夫既夾層都真係抹茶令窩夫本身都帶有抹茶味配合埋個抹茶味香濃既抹茶雪糕,真係好好味而碟旁邊放上栗子蓉,可以為個窩夫既抹茶味作點綴另外仲有塊抹茶曲奇麵好有抹茶味架之後黎既係抹茶甜品Set A餐廳提供兩款Set,我見佢甜品推介既餐牌係Set A,所以就揀左佢個陣容都已經好豐富依個拿破侖好特別,夾住抹茶雪糕,雪糕抹茶味濃郁同夠creamy不在話下配埋脆卜卜既拿破侖餅底,好似食雪糕三文治咁,好感一流,真係依樣係牛奶布甸,係個Set入面唯一一樣唔係抹茶類既甜品但佢採用3.7牛奶,係咪真係就唔知,只可以講奶味係真係好
先睇下餐牌,由於只食甜品,所以只睇甜品果幾頁 依頁係 甜品推介,梗係要叫啦 餐廳仲有提供窩夫同埋班戟,點都想叫番樣 由於卷蛋係餐廳必食推介,而佢又有分抹茶、香草同埋黑芝麻味,所以我地三款都叫左件,試晒三種味而我地叫既係小卷卷蛋入面既cream 真係幼滑,整個卷蛋軟綿綿,而各自都能夠突顯自身既味度,其中的確抹茶味較為出眾
整體黎講,店舖甜品真係唔錯店員服務又好,下次想黎試埋佢既咸食