2021-12-22 84 views
好多人話麥當勞嘅抹茶雪糕唔好味。但係我試過又好似唔錯啦。$6雞想點先?其實$6 ,有咁大杯, 而且抹茶味都幾足,我收貨㗎啦。雪糕尚算細滑。唔會有好大粒嘅冰沙。牛奶/奶油應該都落咗唔少。抹茶味起碼食得到,但又唔會太重。因為有啲人鍾意食抹茶,覺得抹茶苦。我覺得麥當勞嘅抹茶雪糕比較大眾化,就算平時唔食抹茶嘅人都應該接受得到。開頭食嗰一半嘅時候,抹茶味都幾濃,但可能之後食得多咗,就主要奶味多啲。唔知係我幻覺定咩,覺得好似呢一間嘅姐姐節出嚟嘅軟雪糕,好似大杯啲。新地筒個底都係滿滿嘅雪糕。鍾意食雪糕嘅話,真係好抵。
抹茶新地筒
2021-12-21
$6 (Other)
抹茶新地筒