2024-10-13 188 views
抹茶館🍵晚飯後嘅甜品,抹茶控既我俾佢吸引左。食咗兩個甜品,但個人覺得食晚市再配甜品會抵啲,但冇辦法啦,食完飯之後先見到佢🤣🤣🍵抹茶白玉芭菲  💰 58(另需加一)實物冇餐牌咁高同吸引,不過都可以一試。芭菲有幾個層次,第一層分別係小丸子、抹茶雪糕同埋紅豆蓉。第二層會有一啲粟米脆脆,然後就係cream同蛋糕,最後就係糖水同涼粉。第一層嘅配搭係最好,抹茶雪糕加紅豆蓉,簡直係絕配😋😋😋唔建議逐層逐層食,去到cream嗰層會好甜同好膩,店員會比支長匙羹,一不到底幾層咁食係最好食。🍵抹茶提拉米蘇  💰 58 (另需加一)比起巴菲,我覺得提拉米蘇會好食少少 。面嗰陣鋪咗厚厚嘅抹茶粉,抹茶粉紅蛋糕片疊加,好好食😋但價錢嚟講略貴。

抹茶館🍵

🍵抹茶白玉芭菲  💰 58(另需加一)
實物冇餐牌咁高同吸引,不過都可以一試。
第一層嘅配搭係最好,抹茶雪糕加紅豆蓉,簡直係絕配😋😋😋

🍵抹茶提拉米蘇  💰 58 (另需加一)
2024-10-11
Type of Meal