之前愛麗絲一位好朋友話,等愛麗絲完成一半佢既忙碌就會同佢食抹茶慶祝😚 終於等到今日喇😭 Search左好多間抹茶店,我地最後決定去御前上茶呢間餐廳😍一入到餐廳就有種日式和風既感覺,因為成間野既裝潢都係用木板,俾人一種好舒服既感覺。而且牆上有好多日式許願木牌,有好多明星留言,好似吳若希😂愛麗絲點左個豆腐抹茶冰淇淋。呢個真係要讚😍 首先個雪糕好滑,帶有抹茶既清甜苦澀味,係抹茶Fans既至愛😍 雪糕下有豆腐,豆腐好滑,有種清淡既香,連埋淋係甜品上既抹茶醬,味道係十分夾😍 呢個甜品大概$45,唔算好貴,味道又正,抹茶Fans必試😍而朋友就叫左個御前抹茶盛合。一泥就令人嘩嘩聲😂 因為個甜品下應該有乾冰,會一路噴煙,擺上枱好震撼😂 其實呢個盛合有抹茶雪糕丶紅豆丶抹茶啫喱同小丸子。個啫喱幾得意,食落去有啲彈牙,抹茶味亦都偏濃偏苦,但好食😁 誠意推薦大家食呢間餐廳,因為好多抹茶,價錢又唔算貴😍😍👍🏻👍🏻🍵🍵✨✨

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)