今年o既五月係歷年最熱,已經打破o左唔知邊年要制水o個年(總之我未出世) o既記錄。五月天咋家陣!天時暑熱,行行下街分分鐘中暑都似,唔怪得呢間雪糕店咁多人幫襯啦。在場所見,唔少人買完跟住就企晒o係門口即刻大快朵頤,不過佢都有個area 有得坐,佈置o左d 玫瑰、綠葉,俾人感覺置身o係田園入面high tea 咁……圍住佢個display 櫃排隊order o野食,見到樣樣甜品都整到好精緻呀!天口慶,雪糕必點啦,我地見到有個日式tea set 唔單止有雪糕,仲配埋日本蜜瓜同另一款生果,消暑得o黎又健康,所以叫o左一份日本時令水果輕食($128) 兩個人share。雪糕可以自選,就是北海道牛奶、京都宇治抹茶,或者兩溝。貪心的我要兩隻都試勻,一於mix 啦!可能天氣太熱了,雪糕比想像中溶得快,未影得切靚相已塌陷……抹茶純度都幾高,就是帶d 微苦o既o個隻,好傳統o既味道。有飲過北海道牛奶o既人都會喜愛佢特別香濃o既奶味,未試過o既更加唔可以錯過。日本溫室蜜瓜塊皮呈網狀成件藝術品咁,日本直送,味道當然非常香甜,飽滿多汁。連同另一隻金奇異果,兩款生果都係起晒皮一粒粒咁砌到好靚,俾你可以用叉拮住食

蛋糕
蛋糕

日本時令水果輕食 ($128)

京都宇治抹茶mix 北海道牛奶雪糕

日本溫室蜜瓜塊皮呈網狀成件藝術品咁,日本直送,味道當然非常香甜,飽滿多汁。連同另一隻金奇異果,兩款生果都係起晒皮一粒粒咁砌到好靚,俾你可以用叉拮住食好方便,配埋d 雕花銀托盤同餐具,仲有餐廳o既裝潢,成件事十分elegant。
日本溫室蜜瓜

跟餐有一杯餐飲,叫o左杯凍cappuccino。加$20 仲可以配日本蜜瓜汁!不過我地見個set 有蜜瓜所以無叫到,如果唔係應該都會係個幾唔錯o既解渴選擇~
凍cappuccino
2018-05-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
京都宇治抹茶mix 北海道牛奶雪糕
日本溫室蜜瓜