2023-10-20
⚠️ 新品拉絲煙韌麻糬muffin率先公開⚠️特色手作古早蛋糕 🍰🐭 米奇老豬Vol. 404 🐷[Mr. W即烘蛋糕]之前同事有買過 @mr.w.bakery嘅無花果蛋糕果陣已經覺得wow 😍點知原來店主係老豬朋友嘅朋友😂所以今次朋友就做媒人 造就左今次試食試左佢地新推出嘅麻糬muffin仲有伯爵茶味㗎~.🐖🐖《麻糬muffin》🐖🐖 🛑8/10🛑💰$30/1 $56/2💰兩款嘅鬆餅偏濕潤 有輕微出油麻糬煙韌得來 同個蛋糕渾然一體👍🏻叮熱之後仲有拉絲效果添!如果糯香更明顯就完美啦🤪🍫朱古力味超濃👍🏻 不過略甜 螞蟻人適用🍋面頭嘅檸檬脆皮超正檸檬味好清新 更愛呢個口味 💛完全打破老豬對d檸檬甜品嘅偏見🐖🐖《古早味蛋糕》🐖🐖 🛑8.2/10🛑💰$32/半條💰蛋糕體濕潤度啱啱好 😍但又保持到鬆軟嘅口感 ~叮熱左之後 有濃烈嘅雞蛋嘅天然甜香 👃🏻.🐖🐖《蜜棗檸檬薏米水》🐖🐖 🛑7.8/10🛑💰$25/1 $45/2💰檸檬味唔重 蜜棗嘅甜就明顯d~薏米水質地厚而稠密 👍🏻.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8/10服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中 ✴️ ENCORE:✅ (古早蛋糕).📍Mr.W 即烘蛋糕📍
🐭 米奇老豬Vol. 404 🐷
[Mr. W即烘蛋糕]
之前同事有買過 @mr.w.bakery嘅無花果蛋糕
果陣已經覺得wow 😍
點知原來店主係老豬朋友嘅朋友😂
所以今次朋友就做媒人 造就左今次試食
試左佢地新推出嘅麻糬muffin
仲有伯爵茶味㗎~
🐖🐖《麻糬muffin》🐖🐖
🛑8/10🛑💰$30/1 $56/2💰
兩款嘅鬆餅偏濕潤 有輕微出油
麻糬煙韌得來 同個蛋糕渾然一體👍🏻
叮熱之後仲有拉絲效果添!
如果糯香更明顯就完美啦🤪
完全打破老豬對d檸檬甜品嘅偏見
🐖🐖《古早味蛋糕》🐖🐖
🛑8.2/10🛑💰$32/半條💰
蛋糕體濕潤度啱啱好 😍
但又保持到鬆軟嘅口感 ~
叮熱左之後 有濃烈嘅雞蛋嘅天然甜香 👃🏻
🐖🐖《蜜棗檸檬薏米水》🐖🐖
🛑7.8/10🛑💰$25/1 $45/2💰
檸檬味唔重 蜜棗嘅甜就明顯d~
薏米水質地厚而稠密 👍🏻
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (古早蛋糕)
📍Mr.W 即烘蛋糕📍
天后電氣道67號地下D號舖
#米奇老豬_港島東區
#米奇老豬_蛋糕
#米奇老豬_朱古力
#米奇老豬_麻糬
#mrwbakery #mrw即烘蛋糕 #麻糬蛋糕 #麻薯蛋糕 #古早味蛋糕 #香港蛋糕 #香港蛋糕店 #美式鬆餅 #馬芬 #鬆餅 #麻糬 #麻薯 #薏米水 #檸檬 #磅蛋糕 #檸檬蛋糕 #檸檬控 #朱古力蛋糕 #朱古力鬆餅 #朱古力控 #麻薯曲奇 #伯爵茶蛋糕 #伯爵茶控 #銅鑼灣美食 #炮台山美食 #天后美食