2024-02-06 31 views
最近發現咗呢一間日本拉麵店嘅味道都唔錯餐廳環境都幾有日本嘅感覺而且坐得好舒服夠晒闊落。我哋就叫咗兩款唔一樣嘅拉麵同埋一個小食價錢合理〰️〰️〰️第一款嘅拉麵:酸湯肥牛拉麵☑️肥牛薄切又嫩滑,酸湯湯底酸辣又開胃!拉麵麵質仲要彈牙有口感,鍾意酸酸辣辣嘅味道嘅話就一定要叫呢款試吓。第二款嘅拉麵:味噌雞扒拉麵☑️味噌雞扒好滑,食呢個雞扒一定唔可以走皮,因為啲醬汁全部喺晒啲皮上面,連皮食嘅雞扒真係超級正!當然仲要配埋個拉麵一齊食,超級有日本風味。炸餃子☑️大大隻又飽滿嘅炸餃子好香脆。炸餃子嘅香脆外皮🥟,令人一咬落去就聽到咔嚓咔嚓聲,好滿足呀!入口後,內裏那肉餡汁水四溢,香濃肉味同新鮮蔬菜嘅甘甜,互相交織出一幅層次豐富嘅滋味畫卷🌈。熱辣辣嘅鮮味,配上一啖啖脂香四溢而唔膩嘅餃皮,真係食到停唔到口😋!每次嘅油炸過程都好似係藝術家調色板上嘅繪畫,經過火候嘅鍛鍊,那顆餃子皮色就似金黃色嘅陽光,照耀住食客嘅心房💛。啲炸餃子唔單止美味,而且啲聲啲色啲香都係咁誘惑人心❤️‍🔥,即使只係盤中靜靜躺着,但彷彿活了起嚟,呼喚住你去品嘗呢盤經典小吃嘅無限風味。無論係家庭聚餐,定係同朋友相聚👫,一籠炸餃子往往成為喜悅同共鳴嘅橋樑。當你
第一款嘅拉麵:酸湯肥牛拉麵☑️
第二款嘅拉麵:味噌雞扒拉麵☑️
炸餃子☑️
大大隻又飽滿嘅炸餃子好香脆。炸餃子嘅香脆外皮🥟,令人一咬落去就聽到咔嚓咔嚓聲,好滿足呀!入口後,內裏那肉餡汁水四溢,香濃肉味同新鮮蔬菜嘅甘甜,互相交織出一幅層次豐富嘅滋味畫卷🌈。熱辣辣嘅鮮味,配上一啖啖脂香四溢而唔膩嘅餃皮,真係食到停唔到口😋!每次嘅油炸過程都好似係藝術家調色板上嘅繪畫,經過火候嘅鍛鍊,那顆餃子皮色就似金黃色嘅陽光,照耀住食客嘅心房💛。啲炸餃子唔單止美味,而且啲聲啲色啲香都係咁誘惑人心❤️‍🔥,即使只係盤中靜靜躺着,但彷彿活了起嚟,呼喚住你去品嘗呢盤經典小吃嘅無限風味。無論係家庭聚餐,定係同朋友相聚👫,一籠炸餃子往往成為喜悅同共鳴嘅橋樑。當你啲嘴角邊浮起幸福嘅微笑😊,啲是時候,你就會知道,呢啲簡單嘅食材經過慎重嘅手藝凝聚成嘅,不僅是食物,更係一種温暖人心嘅藝術品🎨。唔論係小朋友👶定係大人,炸餃子總能輕易俘虜佢哋嘅味蕾。每次夾起一個炸餃子,都感受到嗰份細心製作嘅工藝,以及對美食嘅尊重與熱愛❤️。炸餃子,無疑係餐桌上嘅小小驚喜,也是日常生活中嘅一道亮麗風景線🖼️。