2023-04-18
📍銅鑼灣 鬼金棒話說,我細佬好鍾意食拉麵💁🏻♀️但係我因為細個食過啲劣劣哋嘅鹼水拉麵,所以「見過鬼怕黑」,對拉麵一向冇乜好感😅 簡單啲講,啫係如非必要,我都唔會去食拉麵🫣咁但係當你細佬用水汪汪嘅眼睛同你講佢想食拉麵嘅時候,你又點忍心拒絕呢?🥹 最後,我屈服咗🤣呢間拉麵喺World Trade後街,位置都算幾方便嘅😚 入面雖然位唔多,但我哋兩個都無話要等好耐😌「有前無後,打死罷就」嘅我叫咗個味玉麻辣味噌拉麵🍜其他嘢先唔講,麵質幾好食😋 Al Dente 得嚟唔會硬到頂胃🥳 而且比平時嘅拉麵粗啲,好掛湯🥣 湯底辣辣哋幾惹味,我靜雞雞一啖接一啖🫣 然後嚿叉燒唔會好多肥膏搞到成口油,怕肥女仔友善😌 平時有拉麵恐懼症嘅我都覺得可以🉑️而我細佬就叫咗個增量叉燒味噌拉麵同肉碎飯 - 基本上評價同上😎 肉碎飯好似係類似台式肉燥飯嘅概念,不過變咗日版🇯🇵 細食嘅女仔可能一碗都可以當一餐添😋其實,食拉麵又有咩好怕喎🙈#拉麵恐懼症 #水汪汪眼睛 #鬼金棒 #味玉麻辣味噌拉麵 #增量叉燒味噌拉麵 #肉碎飯 #causewaybay #銅鑼灣 #ohhejfoodie
話說,我細佬好鍾意食拉麵💁🏻♀️
「有前無後,打死罷就」嘅我叫咗個味玉麻辣味噌拉麵🍜
其實,食拉麵又有咩好怕喎🙈