2023-03-13
三款拉麵都好有香港特色,叫咗真熬雞白湯同胡椒豬肚湯拉麵,湯底都係黏稠綿密起泡口感,同慢煮嘅肉類搭襯平衡到個口感,胡椒豬肚湯底食完個頭頂即刻出咗一陣汗相當暢快。可能係新店試業需要磨合,上菜較慢,落order後第一碗係大概4個字上,第二碗等到朋友食完,離落order已經半個鐘頭催咗一次單先上。由於係bar台設計可以見到兩個廚師製作(似乎係台灣人),但覺得個廚房冇緊張感。既然係bar檯設計可以考慮廚師直接經bar檯上菜畀食客可能會令上菜更快同smooth,食客亦更有感覺,bar檯之外嘅檯先叫侍應傳菜。用嚟寫單落order嘅筆唔該換支好寫嘅筆,依家嗰支個筆芯勁容易斷。食拉麵好容易d汁彈到衫,亦容易食到流鼻水,好需要餐紙巾,但我係埋單先發現收銀位隔離擺咗d餐巾。瑕不掩瑜,希望試業期間磨合探索到合適嘅節奏同流程。
瑕不掩瑜,希望試業期間磨合探索到合適嘅節奏同流程。