2023-08-23
今日同朋友一齊去沙田想食拉麵 ,朋友就介紹我哋去食嗚虎拉麵 ,其實自己喜愛拉麵,咁朋友就介紹咗我哋入去呢一間嗚虎拉麵試下。四國香蔥油拉麵是一碗令人愉悅的美食。這道拉麵以四國風味的香蔥油為特色,每一口都能品味到蔥香的迷人氣息。賦予了拉麵獨特的深厚風味。在這碗香蔥油拉麵中,麵條的彈性和咬勁唔差。而香蔥油的香氣則為整碗拉麵增添了豐富的層次感。每一口都能感受到蔥香的鮮明滋味。日本魚乾豬骨湯拉麵也是一道引人入勝的港式佳餚。湯頭以精心熬煮的豬骨湯為基礎,散發著濃郁的豬骨香氣。加入了日本魚乾,湯更顯鮮美,帶來一絲絲淡淡的海味,拉麵中的麵條柔軟順滑,每一口都帶著豬骨湯的滋味。魚乾的加入為湯頭增添了特殊的風味,使整碗拉麵更加豐富多樣。最後如果經過沙田嘅朋友可以試下呢一間拉麵,因為我覺得佢整嘅拉麵都幾有個人特色,拉麵控要試唷。