2011-01-27 6 views
拉麵達人又再出動 >.< 今次同男友大駕到CWB札幌 DOMON  特地想去試試朋友講傳說中 “和牛拉麵” 鮑魚拉麵  推介7點半去到餐廳 客人不多 不用等位 正呀! 地方寬敞舒服 急不及待拿起MENU尋找今天的主角 和牛拉麵 但眼見隔離桌的那位仁兄那兩隻鮑魚 ~.~ 又望望個價錢 覺得食鮑魚拉麵感覺又好似抵D 所以臨時轉軚 haha 其實個拉麵百幾蚊 本來都覺得有d肉痛 但係食落真係覺得物超所值我唔知咩叫做靚的鮑魚, 但係呢隻鮑魚彈牙又唔 “un” 亦都好入味 再配合佢個超濃味的湯底 感覺真係200分的享受絕對是值得推介 三文魚刺身厚厚的三文魚刺身ar 非常甜 I like it  甜蛋sushi  not good 我都好鐘意食甜蛋sushi, 基本上每次食日本野都會叫 但今次呢個甜蛋真係名副其實 真係好 “甜” … … 蟹籽沙律 ok la總括而言DOMON的拉麵的確是一流 但是其他野就一般般啦 所以下次再戰 和牛拉麵 +龍蝦拉麵 的時候 都應該唔會再叫Sushi/ 刺身 食 lu Anyway 都好enjoy今晚的晚餐

鮑魚拉麵  推介

7點半去到餐廳 客人不多 不用等位
正呀! 地方寬敞舒服
急不及待拿起MENU尋找今天的主角 和牛拉麵
但眼見隔離桌的那位仁兄那兩隻鮑魚 ~.~ 又望望個價錢
覺得食鮑魚拉麵感覺又好似抵D 所以臨時轉軚 haha

我唔知咩叫做靚的鮑魚, 但係呢隻鮑魚彈牙又唔 “un”
亦都好入味

蟹籽沙律 ok la

總括而言
Anyway 都好enjoy今晚的晚餐
2011-01-26
$150 (Dinner)
  • 鮑魚拉麵