2024-08-11
好耐冇同老公撐枱腳,上星期我哋掉低個女兩個出去拍拖💖老公訂左中環嘅一間高級扒房,New York Cut 餐廳位置便利,就係H Queen ‘s 裝修有格調,好浪漫🌹餐廳後有一間超靚小酒吧,好適合拍拖,約會,收工一齊飲吓嘢傾偈🥂🍞Baguette •Ciabatta 肉鬆外脆,加上法國牛油及蒜頭一齊食,好有驚喜🧈NYC beef Tartare 濃郁牛肉帶點嚼頭,加埋蛋黃食更香滑,單食或加上多士食都一樣高質🦑US Scallop & Squid Cake 八爪魚扒煎得好香脆,咬開滿滿都係八爪魚粒,大蜆好大隻又鮮甜,加上蜆肉鮮湯,鮮味更出🥩Bone in Sirloin 最期待嘅澳洲帶骨西冷扒,上枱已經聞到濃郁嘅牛香,忍唔住要即刻食,煎得剛剛好,切開很粉嫩,咬落豐富油脂,啖啖大滿足🍷Calabria Family Gudine Star 我哋嗌咗來自澳洲嘅呢款紅酒,好易入口,果香味適中,好鐘意,同海鮮同扒類都好夾☕️Tiramisu 一大盤Tiramisu係你面前筆出嚟,好幼滑口感,咖啡香及酒香好夾,飯後食好滿足
老公訂左中環嘅一間高級扒房,New York Cut
餐廳位置便利,就係H Queen ‘s
裝修有格調,好浪漫🌹
餐廳後有一間超靚小酒吧,
好適合拍拖,約會,收工一齊飲吓嘢傾偈🥂
🍞Baguette •Ciabatta
肉鬆外脆,加上法國牛油及蒜頭一齊食,好有驚喜
🧈NYC beef Tartare
🦑US Scallop & Squid Cake