十八夢

Meta Stages
2023-01-31 29 views
之前看過篇報導話詹瑞文有意打做全港首個5D夢幻沉浸式美食劇場,聽落已經覺得幾有趣幾吸引!今日專程去餐廳試試,再決定情人節定之後黎睇公演!今日點了一份辣汁法國藍青口,青口可選忌廉汁或者辣汁,平常比較少食辣的青口,所以今次點了辣汁,食落不算很辣,後勁比較有辣味,加上青口的海水味,這個配搭不錯,既易入囗,又有少少刺激!最正的是配上幾塊脆多士!把多士沾滿青口湯汁再食!口感鬆脆!湯汁味道又調較剛好,食落令人興奮!厚釀豆腐炸豆腐上面鋪了一層厚厚的木魚, 非常香口,豆腐外脆內滑,要好小心食,食太快會辣親月見免治雞肉棒沾日本雞蛋食,入囗更滑溜,咬落有肉汁,啖啖肉,不錯燒和牛串放左陣先食都仲保持到溫度!食落比想像中驚喜,和牛串入面唔係全熟,咬到幾腍,有牛肉香,而且冇筋有肉汁,幾好食大蝦柚子沙律好清新開胃的前菜!大蝦微微煎過都幾香,西柚本身揀得幾好,多汁唔酸,獨特的西柚味配特製的沙律汁,酸酸甜甜,好食!賣相仲好靚!燒雞頸肉燒得好香,好滑餐廳招牌菜式 西班牙燒乳豬, 焦糖燒菠蘿自家製熱情果醬燒乳豬外皮超脆!肉超腍!完全估唔到乳豬可以做到這個口感!本身乳豬空口食的確會有點油膩感,於是這個自家製的熱情果醬真的畫
今日專程去餐廳試試,再決定情人節定之後黎睇公演!
厚釀豆腐
月見免治雞肉棒
沾日本雞蛋食,入囗更滑溜,咬落有肉汁,啖啖肉,不錯
燒和牛串
大蝦柚子沙律
燒雞頸肉
燒得好香,好滑
餐廳招牌菜式 西班牙燒乳豬, 焦糖燒菠蘿自家製熱情果醬
燒乳豬外皮超脆!肉超腍!完全估唔到乳豬可以做到這個口感!本身乳豬空口食的確會有點油膩感,於是這個自家製的熱情果醬真的畫龍點精!完全解去乳豬的油膩感!而且少少甜味更帶出肉的香,本身以為熱情果味道會好濃搶過肉味,這個醬完全沒有這回事!一定要連醬食!
冬陰功大蝦意粉
幾有趣!辣味幾香又不太辣,食得出有少少冬陰公味,我本身不太愛冬陰公味都覺得易入囗,老公大愛冬陰公就覺得唔夠喉,似西式手法煮冬陰公,大蝦煎得好好,而且大大隻,肉質結實爽口,整體都不錯!
今晚雖然未冇舞台劇演出,但都有人駐場獻唱,氣氛不錯!加上周圍環境浪漫,又有卡位,座位唔會太密,私人度高,絕對係拍拖的好地點!
下個月214情人節開始就真係有沉浸式歌舞劇表演睇!好彩岩岩book位仲有少量位剩!問埋價錢係$1580+10%,又食又有表演睇,計落都幾抵!希望有個難忘嘅體驗!