2022-03-21 101 views
好掛住鮮芋仙嘅芋圓,因為中咗武肺要隔離,終於等到放監啦!所以去附近APM嘅分店買咗一碗佢哋嘅招牌仙草冰沙~~~招牌仙草冰沙入面有芋圓、仙草凍、仙草冰沙,但係大病初癒所以我呢次就好慘咁要走冰(!!) 雖然我無得食沙冰但我都加咗我另一至愛白玉湯圓。佢嘅口感更加煙韌,比手工芋圓更加Q彈,亦同仙草凍嘅味道好夾。加埋佢地既奶油,就係最畫龍點睛之作!好味好多 完全係level up左呀~~~佢哋嘅芋圓仲可以加購不同嘅配料添,以下呢啲配料都每款都只係加$4好似有綠豆、薏仁、紅豆、花生、花豆、仙草凍、珍珠、冬瓜凍。如果想加以下呢啲配料就要每款加$8芋圓、小芋圓、芝麻湯圓、芋薯圓、芋頭、白玉湯圓、蓮子、地瓜、雪糕、粉粿、粉條、焦糖布丁、杏仁布丁、奶茶布丁、抹茶布丁。

好似有綠豆、薏仁、紅豆、花生、花豆、仙草凍、珍珠、冬瓜凍。
如果想加以下呢啲配料就要每款加$8