2021-04-04 691 views
成日路經過餃子妹都機會入去食吓野,今日決定晚飯外賣返屋企食,試食咗佢嘅招牌墨魚餅菜飯,飲品方面決定試吓佢嘅酸辣湯。回到家打開盒,墨魚餅大大塊熱辣辣香噴噴,墨魚餅下面有一隻煎蛋🍳,煎蛋下面就係菜飯,好有住家飯嘅感覺。大啖食一口,墨魚餅入面有粟米粒,口感分明,配埋煎蛋同菜飯一齊食,感覺冇咁油膩,食晒墨魚餅同煎蛋,仲剩返三份一隻菜飯,但係個人已經飽到食唔落,最後將飯俾咗老公幫我食埋,下次都係要嗌小飯。至於酸辣湯,食到有酸同辣,但整體酸辣湯嘅味道一般,食完個碗底好多辣油,感覺好油膩。總括而言,呢間係一間經典嘅住家菜 食店,想食真香港味道嘅值得一試。

TakeAway