2020-09-05
入到離島,十有八九都係食海鮮🦞,草根偏偏反其道而行,去咗食土耳其菜🇹🇷。原因喺經過餐廳,見到招牌寫住「最好的烤肉串和比薩」,好想試吓有幾好食😋,究竟喺咪真係BEST Kebab & Pizza🍕?.有見及此,草根特登點咗Kebab Burger🍔同Pizza🍕!.📍墨西哥比薩($120/12”)Mexican pizza (cheese, tomato, jalapeño, beef, onion)薄餅叫咗墨西哥口味,主角當然唔少得辣辣地嘅墨西哥辣椒🌶️、芝士🧀、番茄🍅同牛肉。一入口已經感覺幾辣🔥,再食多兩啖,簡直覺得有團火喺口腔爆發🥵🔥🔥🔥。建議唔食得辣嘅朋友千祈唔好叫呢款🍕。芝士鋪滿晒成個薄底Pizza👏🏻,仲有拉絲效果😏。牛肉調味唔錯,不過份量太少🤏🏻。整體嚟講, 味道唔夠豐富,配料亦都唔夠多。.📍自製香蒜蓉意大利麵($68)Homemade Pesto Sauce Pasta另外仲試咗佢哋自製嘅青醬意粉🍝,青醬主要以蒜蓉、羅勒🌿、松子、橄欖油同🧀芝士混合而成,味道清新。🍝意粉煙韌有咬口,配上自家製青醬十分開胃,而且份量剛好。.📍最好的烤肉漢堡($68)Best Kebab Bur
📍墨西哥比薩($120/12”)
📍自製香蒜蓉意大利麵($68)
Homemade Pesto Sauce Pasta
📍最好的烤肉漢堡($68)
Best Kebab Burger
🍔漢堡內用上Kebab肉,但老實講Kebab肉質麻麻地🤔,原因喺選料太瘦😢,令口感較乾👉🏻👈🏻,同時亦都欠缺肉汁同肉香😤,漢堡上配上片裝芝士🧀、番茄🍅同生菜🥬,正常發揮,旁邊仲有薯條🍟。呢個「Best Kebab Burger」令人失望😞。
📍Coca-Cola($10)
Menu