2013-10-21 1326 views
今晚同屋企人一齊黎金牌小籠店食飯,首先銻佐下menu,多數鍍錫以麵食為主,問佐下招牌菜之後我地就點佐金牌同埋蟹黃小籠包各一籠,然之後又點佐紅油牛肉,糖醋排骨,台式擔擔撈面,紅油抄手等。趁住等待既時間我影低佐幾頁菜單,因為唔知道分量有幾多,系度就唔好點評區既價格系咪合適啦。茶水好似系大麥茶,但系麥香既味道又唔系好濃郁,後來問佐waiter原來系安徽茶,算系比較清香既。上菜既速度都算幾快啊,十分鐘既時間就上齊釃所有餐。首先上既系紅肉牛肉啦,同其他店既都差唔多,上面由幾塊牛肉拼盤,牛肉下面就系少少既青瓜片。味道都幾唔錯,小小既微辣,對於唔中意食辣既我黎講都仲系可以接受噶。接住落黎就系蟹黃小籠包同埋金牌小籠包啦,望住個小籠包果樣既時候都忍唔住驚歎區甘cute果樣啊!!蟹黃小籠包46蚊,一籠裏面有四隻,皮好薄,透過d皮可以見到包裏面既湯汁,夾住第一個時因為夾破佐出邊既皮,裏面既湯汁全部都落佐小籠裏面既布上邊。蟹黃小籠包既餡系由d豬肉同埋d絲狀既菜整成噶,依d絲狀既菜食唔出系嘜也,蟹黃既味道仲可以試的出黎。金牌小籠包同樣都系4個一籠,味道唔錯,小朋友應該會比較中意食。裝蘸料既碟子都系比較細噶,估計

上菜既速度都算幾快啊,十分鐘既時間就上齊釃所有餐。

金牌小籠包同樣都系4個一籠,味道唔錯,小朋友應該會比較中意食。裝蘸料既碟子都系比較細噶,估計d小籠包果size都系按住依個size黎設計啊。
擔擔麵剛上黎之後就發現分量唔多,所以覺得價格就有小小貴咯。面條條粗細均勻,湯汁裡邊加小小紅油同埋d芝麻醬,味道都系仲系好唔錯噶。
糖醋排骨既賣相好唔錯,就系分量比較少,湯汁都系比較濃郁,酸甜度適中,小朋友會比較中意食。
紅油抄手擺上臺既第一印象就好得意,分量同size都比較mini。每個抄手裏面都包住個新鮮蝦仁,我就食佐一個黎食下味道,都幾鮮味,不過驚辣既朋友就要考慮下啦。
红油抄手
依d就系我地一家三口既晚餐啦,念唔到等我地食完離開時候就坐滿曬人啦。今次既美食體驗就系:總既黎講,金牌小籠既味道都系好值得推薦,服務都比較周到,環境又好舒適,系清淡美食既首選。食物既出盤都好精緻,系偶爾家庭聚餐去試下都好唔錯既地方啊!
2013-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
红油抄手