2023-07-03 36 views
#搞串個pantry海膽💥喺一種口感同味道都好特別嘅食材,軟綿綿、黏黏哋咁🤤。今次同大家嚟到一間主打海膽嘅日式餐廳🇯🇵開餐啦!!今次嗌咗海膽三色丼($138)🍚、海膽蟹肉炒飯($128)、吉列生蠔($38)、蒜片牛柳粒($78)🐄、油甘魚鮫($68)🐟。海膽三色丼除咗有加拿大海膽之外,仲有三文魚子、呑拿魚蓉🎣。海膽食落口普普通通,唔算喺好新鮮,但唔會有臭味😎。另外魚子每一粒都好有咸香味,好正。而呑拿魚蓉食落口唔會好霉好爛,混埋醬油、葱花一齊食,都幾正🤩!個海膽蟹肉炒飯🍛嘅調味幾出色,咸度適中,又突顯到海鮮嘅味道。不過海膽同蟹肉嘅份量就偏少啦。吉列生蠔、蒜片牛柳粒就唔太推薦啦😕。兩樣食落口嘅口感都唔太juicy,吉列生蠔嘅炸衣偏厚,令到個生蠔望落感覺再細啲,食落口嘅比例唔太啱🫢。反而個油甘魚鮫就好香,有好香嘅燒烤魚油味,唔會太咸,又有油脂感💕!好可惜今次試唔到舖頭最出名嘅倍化帶子呑海膽,大家下次經過就試下啦🫡!!
#搞串個pantry

2023-03-22