2020-08-02 760 views
老爺生日,孝順的媳婦專程去尖沙咀買佢最喜歡食的燒鵝。男女老少都知道深井 裕記 燒鵝 遠近馳名,但沒有車仔代步的我去深井又談何容易呢?好彩有 裕 鵝莊,地點尖沙咀非常方便,店裏行悠閒清新風格,座位寬闊,有空間感,衛生防疫做得好,食得安心又放心。裕。代表裕記風味!真的是家族成員主理,尖沙咀都可以吃到深井燒鵝水準,家傳秘方的味道。深井燒鵝(例牌)$160例牌燒鵝淺嘗一下,我去一田買雞都鍾意清遠雞,有分養咗幾多日,原來燒鵝都一樣,經理話餐廳選用養了 90日嘅清遠黑鬃鵝,祖傳秘方明火燒烤。買外賣坐車嘅時候,香味簡直充斥整架車,裕 鵝莊燒出嚟的燒鵝不單止皮脆,而且入口甘香,肉嫩多汁。賣相充滿光澤,外表油潤口感脆卜卜的鵝皮,鵝油脂香十足,鵝肉味道濃郁,食落順喉又唔會油膩,滋味無窮,口感豐厚。甜薯黑椒安格斯牛粒 $148招牌菜燒鵝之外,仲有好多特色小菜都好吸引,甜薯黑椒安格斯牛粒 夠晒鑊氣,炸香的日本甜薯甜蜜好味,黑椒惹味,安格斯牛柳粒的牛味濃郁,肉質柔軟嫩滑,送飯食一流。滷水鵝腸衣 $58店長極力推介的小食,限量發售,果然有驚喜,秘製滷水夠鹹香,鵝腸衣相當彈牙,入口唔會油膩,外面好少食得到。鵝莊 小

深井燒鵝(例牌)$160

,食落順喉又唔會油膩,滋味無窮,口感豐厚。

甜薯黑椒安格斯牛粒 $148

滷水鵝腸衣 $58

鵝莊 小炒皇 $118
一向喜歡邊食 小炒皇 邊飲啤酒,鵝莊 小炒皇 好鑊氣,外賣返到屋企仍然夠熱,香氣撲鼻,而且材料豐富,蝦乾、魷魚、海蜇、腰果、脆口銀魚仔,鹹香滿滿,味道又帶一點微辣,口感有層次,老公飯都食多兩碗。

TakeAway
Celebration