2024-03-14 47 views
平日喺銅鑼灣練完波好肚餓,都會同隊友揾吓附近有咩好食,補充下能量,最好就係地方闊落,可以坐低吹下水,又價錢實惠。經過見到鵝頸橋附近呢間專食養生雞湯嘅麵館,入面都好多人食,就俾佢吸引到,入左去試吓。😎首先,我試嘗左佢地嘅招牌菜,就係砂鍋花膠雞湯翅。其實除左佢,仲有wasabi手撕雞、口水雞等多款選擇。啱啱上枱已經飄散香噴噴嘅湯汁,馬上勾起胃口。入面嘅花膠好多,有5-6舊,咬落口感爽滑,雞肉亦都嫩滑,食得出係新鮮雞,絕對唔會鞋口,然後飲一啖湯,飲得出湯汁濃郁,冇味精,入口暖心。😊跟住落嚟我地都叫咗白飯,米飯粒粒分明,配上砂鍋雞湯好開胃。🍚此外,我地都點左豆漿,濃郁的豆香配上適中的甜度,喝在口中清爽宜人。不會太甜膩。🥤