最近疫情嚴重,無乜娛樂兩姊妹悶到發瘋🤣避免去人太多既地方但係又想嘆下美食我姐姐就二話不說搵左間位子不多同埋地區性黎講人流相對少d既日系風小咖啡店同我過週未Sister Time🥰🐠Red Bean & Butter Toast $ 45顧名思意就係紅豆配厚牛油既多士多士厚度十足,紅豆蓉同紅豆粒既比例各半上面仲有層厚厚既鹹牛油慢慢溶入多士入面本身以為會係甜多士,但係鹹牛油同甜甜既紅豆味道混合後中和左不少,變得整體更似一份小食/下午茶多於甜食,個人很喜歡。🐠Marshmallow Croissant Waffle$50(另加$20配左可愛既貓咪雪糕) 呢個貓咪雪糕窩夫係最吸引我地黎既其中一個賣點,係黎呢間餐廳打卡既必備之選😋除左窩夫外佢地仲有啫喱都可以加熊仔雪糕架呢d可愛造型既雪糕都係雲喱拿味既,而個牛角包窩夫食落都算好酥脆,入面仲夾住小小麻薯,以打卡食物黎講佢唔係淨係睇得仲食得👍🏻🐠Macha Latte $ 45店子用既係靜崗抹茶,抹茶味十分濃厚帶少少苦澀味,配甜甜地既野食都十分唔錯🐠 Latte $ 40係姐姐既Order,佢淨係略嫌打泡做得末夠綿滑搞到拉花都拉得唔太理想減咗少少分,
最近疫情嚴重,無乜娛樂兩姊妹悶到發瘋🤣
避免去人太多既地方但係又想嘆下美食

🐠Red Bean & Butter Toast $ 45
顧名思意就係紅豆配厚牛油既多士
多士厚度十足,紅豆蓉同紅豆粒既比例各半
上面仲有層厚厚既鹹牛油慢慢溶入多士入面

(另加$20配左可愛既貓咪雪糕)

🐠Macha Latte $ 45

🐠 Latte $ 40
係姐姐既Order,佢淨係略嫌打泡做得末夠綿滑搞到拉花都拉得唔太理想減咗少少分,味道上還是ok的

重要一提係當日我同姐姐係店入面旁邊枱有位進食中既客人同一位企係度既外國客人(佢拉底左口罩) 向住我地枱傾計,口水四處飛,疫情嚴重真係好怕怕,有眼色既店員好好立即幫我地有禮貌要求客人帶返好口罩,服務態度值得表揚👍🏻👍🏻提供優質服務係無論大小既咖啡店都應該要有的🤗
2022-02-12
$100 (Lunch)
  • Marshmallow croissant waffle w/ Japan vanilla ice cream