2022-06-09
all day breakfast好多餐廳而家都有,要突圍而出唔係咁易,呢間餐廳就搞搞新意,整左個招牌龍蝦all day breakfast,吸引左我地黎試下🦞🦞🦞今次我地除左試下呢個招牌菜,仲有叫左個雙層芝士和牛漢堡,飲品方面就有rose latte同mint mocha😋先講講個招牌龍蝦all day breakfast,隻碟有成大半張枱咁大,食物種類真係多得誇張,包括有煙肉,豬肉腸,粟米,茄汁豆,egg benedict,牛油果多士,薯餅,大啡菇,煎蕃茄,當然仲有主角龍蝦啦!重點介紹下幾款特別出色既:煙肉,食落有口感,唔會煮到太乾太淋👍薯餅,炸得非常鬆脆🤤egg benedict,煮得恰到好處,淨係用佢黎當一度菜都仲得💥牛油果多士,餅底脆,好足料,啖啖牛油果果香👏龍蝦,上碟時已經切開一半,肉身唔痴殼,成條肉可以輕鬆起出黎食☺️到個雙層芝士和牛漢堡,個包既size都係大大份,包已經索晒d芝士同肉汁,食起黎好juicy,而個芝士本身亦都相當濃郁,和牛亦有正常發揮,最驚喜係伴碟個薯條,係偏幼身果隻,炸得相當鬆脆又好味,出面既連鎖快餐店絕對比唔上💯
煙肉,食落有口感,唔會煮到太乾太淋👍
薯餅,炸得非常鬆脆🤤
牛油果多士,餅底脆,好足料,啖啖牛油果果香👏