2018-10-27
今晚揾食揾到嚟紅磡,因為朋友之前介紹過,話有間新餐廳幾抵食。advice taken!就喺星期五晚放工之後去試吓!坐地鐵去到何文田站,B1 出口沿行人天橋落去就見到餐廳,好方便!入到去被安排坐近水吧位置, 除咗一般餐飲外,餐廳有有紅白酒,生啤供應。我哋叫咗個熊本西冷扒、半熟刺身帶子黑松露意大利飯,同埋鮮果拿破崙。其實所有主菜加$60都可以轉套餐,有沙律/餐湯,前菜,甜品同餐飲,但我哋怕食唔晒,所以就無order 套餐。5成熟嘅西冷扒先上枱,配上什菜,薯粒同黑椒汁。西冷扒牛肉味濃。相比肉眼或者牛柳,西冷一般都比較乾同韌,估唔到呢個煎得幾嫩滑。雖然旁邊有黑椒汁,但我覺得本身牛扒已經好夠味。旁邊嘅燒薯仔都幾惹味,應該經過少少調味,有d香草味,幾好食。意大利飯上面有兩大粒面頭燒到焦黃嘅帶子,大大粒又夠厚肉,見到都流口水!意大利飯當中混合咗什箘,配埋忌廉嘅香味,本身都無得輸,加埋兩粒嫩滑鮮味嘅大帶子,好正!最後個甜品亦都好食到想喊!!拿破崙蛋糕嘅酥皮勁脆!吉士醬又唔太甜!脆脆酥皮加軟滑吉士,三層一齊擺入口,口感味蕾大爆炸!勁Like !