2006-12-20
住係附近又成日黎食飯都未幫佢地寫過食評添!真係唔好意思!上星期日同媽咪黎食飯,離遠望望門口,咦?無人等位既?!莫非無開門?!原來唔係,可能天氣凍d人去哂打邊爐,因為平時7點零8點門口實有大把人等位,有時仲要等成粒鐘先至有位!如果唔係媽咪大人無神神攞湯黎我屋企,我都慣性打個電話訂定檯(因為萬發係媽咪同老豆黎我屋企之後既指定飯堂).入到去人頭湧湧,啱啱有last張檯,唔使等,好野!同我相熟既伙計好快過黎幫我點菜,我地叫左豆豉醬爆雞,什菜海鮮煲同班片炒菜心.豆豉醬爆雞- 雞肉就算泡完油再炒d肉質仲好嫩滑,讚!班片炒菜心- 大大塊班片完完全全無骨又唔腥, 正!什菜海鮮煲- ok!叫左三支啤酒埋單只係235, 抵!!!另1)值得一提係佢地既蜜汁牛柳粒,我唔食牛未試過,但係我d朋友食過之後,呢樣係佢地次次既指定菜式,佢地話話每粒牛柳d蜜汁都好平均同埋牛柳粒入口即融喎!我每個朋友都係咁講,你地又不妨一試吖!2)我都好似有個幾月無去過萬發,今次去原來佢地加左價,但係我都係覺得值既!
住係附近又成日黎食飯都未幫佢地寫過食評添!真係唔好意思!

豆豉醬爆雞- 雞肉就算泡完油再炒d肉質仲好嫩滑,讚!
班片炒菜心- 大大塊班片完完全全無骨又唔腥, 正!
什菜海鮮煲- ok!

叫左三支啤酒埋單只係235, 抵!!!